Lofoten:

Henningsvær:
Kanskje det mest ikoniske fiskeværet i Lofoten, stappfullt om sommeren, men like fint året rundt.

Erlingstua

Erlingstua rorbu, en skikkelig kul gammel rorbu midt i Henningsvær. Dette er ikke en sånn masseprodusert kjedelig rorbu, men har vært en ekte rorbu i hundre år.

Trevarefabrikken
En gammel trevarefabrikk i Henningsvær som er pusset opp til å bli et et slags kulturhus. Her arrangeres konserter, det er bar, kaffebar og uteservering med pizza fra vedfyrt ovn og til og med overnatting. Om sommeren arrangerer de musikkfestivalen Trevarefest, men det er så og si umulig å få billett.

Engelskmannsbrygga
Her holder Cecilie Haaland til, det er hun som har laget alt av keramikk til Kvitnes Gård. Engelskmannsbrygga driver hun sammen med Mette Paalgard som blåser glass. Begge er ekstremt flinke håndverkere. Et besøk innom Engelskmannsbrygga er et must om du er i Henningsvær, her kan du kjøpe med deg Mette og Cecilies fantastiske produkter.

Einvær
Einvær er en slags pop-up-restaurant som har åpent om sommeren og i november og desember, i alle fall inntil videre. Vi håper de tar til vettet og holder åpent året rundt. Einvær blir drevet av Svein Trandem som også driver Einer i Oslo. Svein er en god kompis av Halvar og disse to jobbet sammen i Oslo på Palace Grill.

Resten av Lofoten

Aaland gård
Aaland gård produserer fantastisk ost, og den aller beste, Capra, bruker vi støtt og stadig på Kvitnes. Stikk innom gårdsbutikken deres.

Lofoten gårdsysteri
Også en veldig god osteprodusent i Lofoten. Lofoten Gårdsysteri leverer geiteyoghurt til oss, og har i tillegg overnatting og gårdsbutikk.

Lofoten Food Studio
Lofoten Food Studio blir drevet av en skikkelig kokkelegende – Roy Magne Berglund. Han har tidligere vært på kokkelandslaget og startet og drev i en årrekke Du Verden i Svolvær. Nå har han bygget seg en aldri så liten restaurant i hagen sin hjemme på Ballstad. Her kan du sitte ved kjøkkenbenken hans og få servert deilig mat med råvarer fra området. Pappaen til Roy Magne er Norges beste sjøkrepsfisker tror vi, eneste problemet er at han ikke fisker nok slik at vi bestandig kan ha det på menyen.

Vikingmuseet på Borg
På Borg har de bygget opp et gigantisk langhus, huset er identisk med et langhus som stod rett ved for godt over 1000 år siden. Stikk innom og se hvordan folk bodde for lenge siden.

Bakeriet Å
Skikkelig kult bakeri bygd i 1844 helt ytterst i Lofoten. Ovnen fyres med bjørk og herfra kan du kjøpe med deg fantastiske kanelboller og brød fra mai til september.

Unstad
På Unstad på yttersia av Lofoten finner du noen av verdens beste bølger å surfe på, sies det i alle fall. På Unstad Arctic Surf finner du også noen helt sinnssykt gode kanelsnurrer.

Raftsundet
Kjører du til eller fra Kvitnes anbefaler vi en liten avstikker fra lofast og ut gjennom Raftsundet. Her kan du se over til Trollfjorden om du ikke har båt og mulighet til å kjøre inn der selv. Kjør hele veien ut til Årstein, der er det dødsfint!

Vesterålen

Vesterålen er som lofoten egentlig, bare uten alle turistene. Hele Vesterålen er stappfull av naturopplevelser til fjells og til havs. Midnattsol om sommeren, nordlys om vinteren. Massevis av kritthvite strender og små sjarmerende bygder.

Sortland

Sortland ligger midt i Vesterålen, er handelssentrum og en grei plass å stoppe for å gjøre innkjøpene før man tar turen videre utover i Vesterålen. I Sortland kommune finner du også Sigerfjord, verdens fineste plass, ifølge Halvar (mulig det er fordi det er der han kommer fra).

Eldhusbakeriet
Hypp på verdens beste kardemommeknuter? Da må du stikke innom Eldhusbakeriet, rett utenfor Sortland. Marit fyrer den vedfyrte bakerovnen sin onsdager, fredager og lørdager, og da er det så absolutt verdt en tur innom, men vær tidlig ute, hun blir ofte utsolgt.

Naustet i Sigerfjord
Om sommeren og stort sett hver søndag hele året er det kafé på Naustet i Sigerfjord. Veldig koselig sted med gode kaker og god service.

Lihallen kulturgård
Om sommeren er det kafé på Lihallen, kombiner det med å se på kunst av vertinne og billedkunstner Tove Hov Jacobsen. Lihallen er et gammelt tuberkulosehjem midt i fjellsiden i Sigerfjord. Utsikten er verdt turen, sleng på kake og kunst, så har du 3 gode grunner til å stikke innom.

Miscela kaffebar
I Sortland storsenter finner dere en kaffebar som lager skikkelig digg kaffe! Her jobbet Wanja i 10 år før hun begynte på Kvitnes, og ikke bli overraska om du møter en fra Kvitnes i kaffekøen.

Øksnes

Øksnes er virkelig der fisken du spiser kommer fra. I Øksnes finner du Myre som er Norges største fiskerihavn. På vinterstid under skreifisket er det et yrende folkeliv her. Om sommeren er det Nyksund og turisme som gjelder. Klo og Stø er også to fiskevær med mye sjarm som er verdt et besøk.

Nyksund
Det å besøke Nyksund er et must om du først er i Vesterålen. Et gammelt fiskevær som en periode var helt fraflytta. Nå har flere bosatt seg i det lille fiskeværet og fylt det med liv, her finner du fine små gallerier, bruktbutikker og kafeer. Til og med kjøreturen ut til Nyksund er spektakulær. Et besøk til Nyksund kan kombineres med å gå dronningruta hvor Nyksund enten kan være start- eller sluttpunkt for turen.

Ekspedisjonen
Ekspedisjonen blir drevet av Ringo og Monja Haupt. Her får du servert solid, god og nedpå mat, laget av lokale og gode råvarer. Om sommeren kan det være greit å bestille bord, for det kan være bra trykk både i Nyksund og på Ekspedisjonen. Her kan man også overnatte om man vil.

Skåltofta
Rett utenfor Nyksund ligger Skåltofta, et helt fantastisk hus, med utsikt rett ut i havet. Her kan du sitte og se på stormen.

Skjærgården – Vestbygd i Øksnes
Litt øyhopping i skjærgården i Øksnes anbefales. Hurtigbåten går året rundt og her kan man hoppe på og av litt som man vil, bare sjekk rutene til båten. Hopp av i Tinden, et nedlagt handelssted, nå et lite museum. Her kan en gå til fots videre over til Skipnes, et lite, nedlagt fiskevær. Her kan man overnatte og få seg en matbit før man tar båten videre til Skogsøya.

Bø i Vesterålen

Kanskje den fineste kommunen i Vesterålen, her treffer naturen deg midt i fleisen, vakkert og rått. Også kalt Norges Monaco siden de var den første kommunen som skrudde ned formueskatten.

Airbnb
Disse to ligger rett ved siden av hverandre på Vinje i Bø, begge husene er forholdvis nye og har meget høy standard. Book tidlig om det skal være håp om få bo i et av disse husene.
https://abnb.me/2xM7iPWLAcb
https://abnb.me/luNrU8dLAcb

Litløy Fyr
På yttersiden av Litløy finner du Litløy fyr, kanskje en av de mest spektakulære plassene du kan bo og overnatte i Norge. Her finner du roen, her er ingen andre folk. Det eneste du ser er havet og Lofotveggen i det fjerne.

Gimstad gård
Det er her vi kjøper smøret, osten og gommen som vi serverer på Kvitnes. Ring om du er i nærheten og få med deg deilige meieriprodukter.

Storhavet Kafé
Storhavet kafé ligger akkurat der navnet tilsier, rett ved storhavet på yttersiden av Bø. Her kan du spise deilig tradisjonell nordnorsk kost og kaker. Om sommeren kan du også bo i et av "teltene" de har til utleie. Storhavet kafé ligger i den lille bygda Hovden som er verdt et besøk i seg selv. Et skikkelig, lite nordnorsk fiskevær.

Mannen fra havet
Mannen fra havet av Kjell Erik Killi Olsen, er en skulptur i Skulpturlandskap Nordland. Rett ved Mannen fra havet finner du friluftsgalleriet, med bilder av alle skulpturene i Skulpturlandskap Nordland.

Nybaka
Bakeriet finner du midt mellom Vinje og Straume, rett ved veien. Perfekt sted å stoppe for å bunkre opp med litt gode bakevarer.

Andøy

På Andøya finner du tilbud året rundt. Om vinteren er det ofte spektakulært nordlys og et perfekt utgangspunkt for å få sett hval. Om sommeren er det kritthvite strender, spektakulære omgivelser og fremdeles et bra utgangspunkt for å få sett hval. Det anbefales å kjøre rundt hele øya, da får man oppleve masse små fine bygder og fiskevær og helt ekstrem natur.

Spaceship Aurora
Spaceship Aurora er et lærings- og opplevelsessenter som ligger i forbindelse med Andøya Space, hvor de hvert eneste år skyter forskningsraketter opp i verdensrommet. Her kan man bli skutt opp i verdensrommet i en simulator, lære mer om nordlyset og besøke et ekte romsenter.

Hvalsafari
Utenfor Andøya samles hvalene både om sommeren og om vinteren. Det var på Andøya at man startet med organisert hvalsafari på midten av 80-tallet. Her fins et hvalsenter hvor man kan lære mer om hvalens biologi og økosystemet de lever i.
https://www.whalesafari.no
https://www.seasafariandenes.no

Alveland
Omtrent midt på Andøya finner du Dverberg. Her finner du Vesterålens koseligste såpekokeri, kafé og butikk. I butikken har de alt som fins av nips og naps og selvfølgelig såper de produserer selv. Det er disse såpene vi bruker på Kvitnes. Sjekk også om Teaterklubb '81 har forestilling, det er vel verdt å få med seg!
http://www.tk81.no
http://www.alveland.no

Bukkekjerka
Drit i skikkelig fine omgivelser. Et av Norges mest spektakulære toaletter finner du på yttersiden av Andøya. En fin omvei om man kjenner at det presser på, men det kan være litt kø så det er en fordel om man klarer å holde seg litt til.

Bleik

Dette er et tettsted som må besøkes om man er i Vesterålen. Her bor det ca 500 innbyggere tett i tett. Rett utenfor Bleik finner man ikoniske Bleiksøya med sitt kjente fuglefjell. Det har bodd folk på Bleik "bestandig" og en gammel gårdshaug kan spores tilbake til 600.e.Kr. Stranda er omtrent like spektakulær som fotballbanen hvor man spiller i konstant motvind uansett hvilken vei man spiller. På Bleik har de også en skikkelig kul butikk med kafé som er verdt et besøk - Bleik landsbyservice. Hypp på mer Bleik? se Alex og Aune på tv2 sumo, et program på 17-18 episoder hvor alt foregår på Bleik - drita bra!

Plass å bo på Bleik:

https://www.airbnb.com/h/fabrikken

Måtinden
En av Vesterålens mest besøkte fjelltopper. Ikke for tung tur, og på toppen får du oppleve en helt vill utsikt så fin at Apple har brukt et bilde fra Måtinden i lansering av sine produkter.

Hadsel

Kvitnes ligger i Hadsel kommune, en kommune som er spredt litt utover. Fra Kvitnes til Stokmarknes som er sentrum av Hadsel tar det omtrent 1 time og 20 minutter å kjøre, da må du du kjøre igjennom Sortland kommune. Har du med deg sykkel anbefales en sykkeltur opp på Storheia, Norges Mont Ventoux. På Stokmarknes finner du også sykehuset, det kan være greit å vite i tillegg.

Galleri Uver
På yttersiden av Hadseløya finner man Galleri Uver, her kan man kjøpe glasskunst av Siv Johansen eller spise fantastiske kaker og drikke deilig kaffe eller te.

Uværshula
Den finner du ikke så langt fra Galleri Uvær. Et lite byggverk klemt mellom to bergknauser. Her kan man sitte trygt og varmt og se på uværet.

Neumann's Røykeri og Supperclub
I en nedlagt sildeoljefabrikk finner du Neumann's. Her får du servert deilige egenproduserte pølser og grillmat. Bare sjekk åpningstidene før du bestemmer deg for å spise middag her, de kan variere litt.

Mormors

Morsmors er en skikkelig fin og bra Kafè midt i Stokmarknes Sentrum. Ryktene sier at en av våre tidligere lærlinger jobber der.

Hadsel innland og Møysalen
Det er her Kvitnes ligger. I tillegg til å besøke oss anbefaler vi dere å ta en tur videre innover til Hennes og Kaljord. Fra Hennes går de guidete turene opp til Møysalen, toppen av Vesterålen og den mest spektakulære fjellturen. Møysalen ruver 1262 meter over havet og her kan man se ut over hele Lofoten og Vesterålen. Turen opp og ned tar en hel dag, men de som har vært der sier at det er verdt det. Har man ikke vært der før og er en erfaren fjellgåer må man ha guide.