Halvar Ellingsen

Halvar hadde jobbet på flere av Norges beste restauranter. Bagatelle. Kjøkkensjef på Palace Grill. Souschef på Ylajali og Arakataka. Han hadde blitt Norgesmester og vært på kokkelandslaget. Nå ville han gjøre noe annet. Bygge noe opp fra bunnen av. Kvitnes gård hadde alt Halvar trengte. Med en ambisiøs gårdseier i Helge Mørck, kunne man tilrettelegge for en kompromissløs tilnærming.

Vi tror på liv etter døden.
Det heter kompost.
Alt begynner og slutter
med god kompost.

— Gårdsbonde René

Født og oppvokst i en familie som har sanket, slaktet og fisket, har Halvar lært seg å se potensialet i råvarer som blir oversett og ikke brukt. Hans dype respekt for det som vokser rundt oss er grunnlaget for filosofien til Kvitnes.

Sammenheng

Reisen til et måltid på Kvitnes begynner ikke idet det blir tilberedt på kjøkkenet. Det tar år med forberedelser – fra god kompost, næringsrik jord, rett fôr, de rette værforholdene og at høsting og slakting foregår skånsomt. Alt henger sammen, og forskyves noe, forskyves alt.

På Kvitnes gård får du roen, innsikten og smakene som vekker ditt beskyttelsesinstinkt. Instinktet som sier at natur er verdt å verne om. Det er derfor vi gjør dette. Å jobbe på Kvitnes er ikke en jobb, det er en visjon vi deler. Alle du møter, fra vertene til gårdsbonden, restaurantsjefen, servitører og kokker, brenner for at du skal dra herifra som en ambassadør for dette unike spiskammeret rundt oss.

Gode ting tar tid for å bli gode, og vi gleder oss til å vise deg bevisene på det.

Ansatte

Vi har vokst mye fra start og er nå rundt 20 ansatte her på gården. 
Noen er kokker og andre er servitører, men alle jobber også rundt om på tunet med alt som hører til.

Booking