HØSTEN, JULA OG NYTTÅR PÅ KVITNES GÅRD

2020 ble et merkelig år, men det var året vi endelig fikk åpna Kvitnes Gård. Det har virkelig vært en berg-og-dalbane. Vi orker ikke dvele så mye med det som har skjedd og ser fremover. Vi er godt i gang med gården vår og har fått gjort veldig mye allerede i år, men Kvitnes Gård er bare i startgropen. Utover høsten skal vi forberede enda større grønnsaksåker slik at vi kan produsere enda mer til neste år. Vi håper vi straks får grisunger og før våren håper vi at vi har på plass høns og vaktler også. Det å produsere råvarene vi bruker i restauranten er noe av det viktigste vi gjør. Alt starter i åkeren, og det er åkeren og naturen rundt oss som bestemmer menyen.

Det er naturen som
bestemmer menyen,
og naturen er
kompromissløs.

— Kjøkkensjef Halvar

Vi holder stengt fra søndag 4. oktober og frem til torsdag 5.november. Etter en travel sommer har alle våre ansatte godt av å få litt fri, men først skal vi på personaltur til Trondheim for å se hvordan de lager mat der. Vi skal spise på Spontan, Credo og Bula. Etter Trondheim reiser vi hver til vårt, Marianna til Bergamo, Håkon til Sogndal, Jens til Fredrikstad og noen skal holde seg i her i Vesterålen.

Når vi kommer tilbake i november står julebordstiden for tur.

FØRJULSTID PÅ KVITNES
I restauranten vil vi holde åpent som vanlig, torsdager, fredager og lørdager. Her er det smaksmenyen som gjelder, gjerne med overnatting og frokost dagen etterpå. Menyen vil variere slik som den bestandig gjør ut fra hva vi får tak i av råvarer. Om du ønsker tradisjonell julemat er nok ikke restauranten rette plassen, selv om det kanskje dukker opp et og annet «juleelement» her og der. 

I selskapslokalet derimot, har vi tenkt å kjøre et litt mer tradisjonelt julebord. Det blir kjente og kjære smaker, men med en liten twist. Alt blir servert på tallerken og om du vil, setter vi gjerne opp en drikkepakke som passer fint til maten. Her tar vi imot grupper fra 15 personer og oppover på forespørsel. Ta kontakt med oss på booking@kvitnes.com om dette er noe som er interessant for din vennegjeng eller bedrift. Vi kan også kjøre dette som julelunch om man ønsker det.

JULEMENY

Lutefisk
Grønne erter, bacon, smørsaus, sennep og brunost

Pinnekjøtt fra Vesterålen
Potet, kålrot, gulrot og sjysaus

Ribbe
Langtidskokt ribbe med puffet svor, rødkål og potetkrem

Juledessert
Multer, karamell, knuste pepperkaker og rom/rosin-is

Meny: 649 kr per pers
Drikkepakke: (4 enheter) per pers

I tillegg til dette har vi også åpnet for bedrifter i ukedagene. Da kan man kombinere julebordet med en strategisamling eller møte på dagtid og middag på kvelden. Det er også mulig å overnatte til dagen etterpå før man jobber litt til før avreise, vi har blitt noen racere både på lunch og frokoster. Ta kontakt med oss om dette er interessant, her kan vi virkelig skreddersy et fint opplegg.

Er det noe du lurer på, ta kontakt med oss på booking@kvitnes.com

2021
Vi håper 2021 blir mer forutsigbart enn 2020. Vi har lært mye i år om hvordan det er å drive gård og restaurant på Kvitnes. Dette tar vi med oss videre inn i 2021. Vi er godt i gang med å planlegge og vi gleder oss. Men først tar vi juleferie fra 19. desember og helt frem til torsdag 21. januar. Bookingen for januar og februar åpner vi i starten av november, bare følg med på facebook og instagram.

Er det noe du lurer på, ta kontakt med oss på booking@kvitnes.com

Gå til booking