Det har vært en travel sommer med mange veldig hyggelige gjester og mange munner å mette. Nå er sommeren på hell og fra september reduserer vi antall dager vi har åpent til torsdag, fredag og lørdag. Det gir oss tid til å få alle avlinger inn i hus, dyrene hjem fra sommerferie og ellers klargjøre alt til vinter og mørke setter inn. Og ikke minst til å plukke sopp!! Sommerværet har vært til tider veldig vått i Vesterålen og med et par varme dager hist og pist har det virkelig eksplodert i soppskogene rundt oss! Så sopp i en eller flere varianter vil dere garantert få smake hos oss i høst.

Alt regnet har også ført til litt utfordringer i åkrene våre. Vi har noen grønnsaker som lider litt av kald og fuktig jord og nok ikke blir like store som ønsket i år. Og noen grønnsaker har blitt til mat for de utallige små og sultne åkerkjølsneglene som elsker fuktig, kaldt sommervær (og som dessverre ikke ser ut til å være favorittkostholdet til endene våre…). Men tross dette gror det godt mange steder på gården og vi er i gang med å høste inn masse deilige urter, kålvekster, løk og rotgrønnsaker. Noe skal tørkes, noe fermenteres ellers syltes, men det meste skal pakkes godt inn i mose og legges i jordkjelleren vår så det holder seg gjennom vinteren. Men nå på høsten bugner det av helt blodferske grønnsaker, urter og bær. Lite smaker så godt som helt ferske grønnsaker, urter og bær som har fått en langsom vekst under midnattsola.

Vi synes sjøl høsten er en veldig fin tid å besøke oss på Kvitnes. Det er da spisskammerset vårt er fylt til randen av råvarer fra gården og skogene rundt oss. Det er da lufta er som friskest og krispest. Det er da sola forhåpentligvis titter frem og varmer på dagen, mens kveldsmørket kanskje bringer frem nordlyset. Det er da høststormene river i veggene og det å ta et glass foran peisen er den eneste fornuftige tingen å gjøre.

I tillegg til torsdager, fredager og lørdager er det også mulig å komme til oss de fleste andre dager om dere er en gjeng som vil kombinere en konferanse eller strategisamling med smaken av Vesterålen. Eller om dere kun vil komme for å spise og nyte også da. Ta kontakt med oss på booking@kvitnes.com så ser vi hva vi kan får til.

Det er naturen som
bestemmer menyen,
og naturen er
kompromissløs.

— Kjøkkensjef Halvar