Velkommen til Lille Kvitnes kafé

Vi liker gamle hus, og da vi fikk muligheten til å åpne her tenkte vi straks at her kunne vi få det fint. Lille Kvitnes kafé er Kvitnes Gård sitt yngre søsken. Her får du ikke samme opplevelse som på gården, men vi håper du får en fin, om enn annerledes, opplevelse her også.

Lille Kvitnes kafé er en litt mer hverdagslig plass man spontant kan stikke innom. Vi har lyst til at dette skal bli et urbant, nedpå, hyggelig sted. På dagtid vil vi servere god kaffe, fersk bakst og kalde og varme lunsjretter. Maten skal bestå av norske råvarer som er produsert på en måte som tar vare på miljøet. Råvarene skal være så lokale som mulig – ikke bare fordi det er bra for miljøet, men fordi det ikke er noe problem å få tak i lokale matvarer – vi finner nemlig de beste råvarene rett utenfor stuevinduet vårt.

Det som er viktig for oss er at vi skal bruke de råvarene som er tilgjengelig til enhver tid, derfor har vi ikke noen fast meny. Menyen vil variere, men vi lover at det vi tilbyr skal være noe godt.

Vi bruker hele dyret – hvorfor? Fordi mye av kjøttet vi serverer her på Lille Kvitnes kafé er dyr vi kjente godt, de vokste nemlig opp på Kvitnes Gård. Vi ble glade i dem, og mange har til og med hatt navn. Når vi først har gått til det steget å slakte dyr – og spesielt de vi kjenner, så fortjener dyret såpass med respekt av vi nyttiggjør oss av alt.

Hva innebærer det for deg som gjest?

Det betyr at vi ikke har indrefilet på menyen hele tiden. Dyret består nemlig av mer enn indrefileter (det har faktisk bare to). Alt kan brukes, det har bare forskjellige bruksområder. Litt seige stykningsdeler kan smake like godt, kanskje bedre enn indrefilet så lenge man vet hvordan man skal tilberede det.

Dette gjelder fisken og grønnsakene også, vi bruker alt som kan brukes. Det som ikke kan brukes som mat blir enten til grisemat til grisene våre, eller kompostert og brukt på nytt som kompostjord når vi dyrker neste runde med grønnsaker. Alt er nemlig en del av et kretsløp, og gode ting tar tid for å bli gode, men slapp av, vi har gjort forberedelsene, og det skal ikke ta lang tid fra du bestiller til du får maten.

Hos oss får du ikke kjøpt brus fra de svære internasjonale brusgigantene. Vi følger samme filosofi når det kommer til drikke som til maten og råvarene våre. Det vi serverer skal være så vennlig mot miljøet som overhodet mulig. Hos oss får du kjøpt saft og brus som vi lager selv av urter og bær vi helst har sanket selv. Vi serverer også kombucha, dette er fermentert te som vi smaksetter. Vi har i tillegg urtete som vi har laget selv. Dette ønsker vi å ha på menyen, men blir vi utsolgt så blir vi utsolgt. Da supplerer vi med gode varer fra andre produsenter som ikke ødelegger ting rundt seg.

Det er lite kaffeproduksjon i Norge, så kaffebønnene vi bruker har ikke vokst i Norge, men de er brent i Norge og vi kjøper fra flere brennerier slik at du får smakt forskjellig kaffe hos oss fra gang til gang. Vi selger også kaffe som du kan ta med deg hjem. Det gjelder for så vidt flere greier, rundt omkring står det produkter du kan kjøpe med deg hjem, men hva vil variere ut ifra hva vi har tilgjengelig.

Vi håper at du får en fin stund mens du er hos oss. Hilsen oss på Lille Kvitnes kafé.

Følg oss på facebook og Instagram.

Vår adresse:
Lille Kvitnes Kafé Torggata 15, 8400 Sortland

Gå til bookingKjøp gavekort